Opis

Karta zajema celotne Julijske Alpe. Vzhodna meja poteka v smeri Bled-Ratitovec-Blegoš, južna: Matajur-Tolmin-Porezen, zahodna: Breški Jalovec-Brda ter severna: Trbiž-Tromeja-Kepa-Dovška Baba. Vključuje tudi prvaka Zahodnih Julijcev – Viš in Montaž.
Vsebuje vse markirane poti na področju Julijskih Alp, kategorizirane po težavnosti v nezahtevne, zahtevne in zelo zahtevne markirane poti, označene so turistične sprehajalne poti okoli Kranjske Gore, Bovca, Kobarida in Bleda, vrisana je »Pot miru«, zgodovinska pot po položajih Soške fronte, ki poteka od Loga pod Mangartom do Tolmina in Kobarida, označena je meja Triglavskega narodnega parka. Za uporabnike satelitske navigacije(GPS) ima karta dve koordinatni mreži, pravokotno z Gauss-Krügerjevo projekcijo in geografsko (WGS84).

Dodatne vsebine karte: plezališča, naravne in kulturne zanimivosti, na hrbtni strani zemljevida je seznam planinskih koč s kontaktnimi podatki, odpiralnem času, prenočitvenimi zmogljivostmi in dostopnostjo. Shematsko so prikazane razdalje med posameznimi kočami in oddaljenost pomembnejših vrhov od posameznih koč. Vsebine so prevedene tudi v angleški jezik.