Pričenja se Poletje na Stari Savi

Dragi ljubitelji kulturnih prireditev,

ki se vsako leto odvijajo v fužinarskem naselju Stara Sava. Z veseljem vas obveščamo, da se 1. junija pričenja program Poletja na Stari Savi.

  1. junij ob 18. uri – Trg na Stari Savi 

BALETNA PREDSTAVA Glasbene šole Jesenice

Plesni oddelek Glasbene šole Jesenice vabi na ogled baletnih točk. Nastopili bodo učenci od 2. do 6. razreda baleta in učenke baletne skupine. Predstavili se bodo v baletnih etudah in s koreografijami, v katerih bodo pokazali svoje baletno znanje in napredek. Predvsem pa veselje in ljubezen do glasbe in plesa.

V primeru slabega vremena prireditev odpade.

  1. junij 2021 ob 18. uri – Banketna dvorana v Kolpernu

KONCERT KOMORNIH SKUPIN Glasbene šole Jesenice

  1. junij 2021 ob 18. uri – Banketna dvorana v Kolpernu

KONCERT ORKESTROV Glasbene šole Jesenice

Na Glasbeni šoli Jesenice se z zanosom in ob zvokih lepe glasbe vračajo na stare tire. Če je v času pandemije individualni pouk glasbil ustaljeno tekel prek aplikacije Zoom, so pa v tem času pogrešali druženje, smeh, prijateljstva, ki se tkejo na vajah ter nastopih komornih skupin in orkestrov. Konec šolskega leta se naglo bliža, zato so se na glasbeni šoli odločili, da se pred zaključkom šolskega leta s samostojnim koncertom predstavijo komorne skupine v različnih sestavih ter godalni, kitarski, pihalni, simfonični in harmonikarski orkester. Leto, ki se izteka, jih je močno ohromilo, zato se trudijo znova zasijati in zazveneti v najlepši luči.

  1. junij 2021 ob 19. uri – Muzej na prostem

MINI KULTURNA MAVRICA JESENIC – Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in Zveza kulturnih društev Jesenice

Letošnjo Mini kulturno mavrico Jesenic organizatorji pripravljajo v tradicionalnem duhu, s prikazom različnosti kultur in z željo po spoštovanju in ohranjanju narodnostne identitete ter ljubiteljske kulture, ki naj ostaja blizu širši javnosti tako danes kot v prihodnje.

Iz Gornjesavskega muzeja Jesenice pa vabimo vse obiskovalce, da si pred začetkom programa, med 15. in 19. uro, vzamejo čas in pobliže spoznajo življenje delavskih družin. Odpiramo vrata Muzeja delavske kulture v Kasarni na Stari Savi. Vljudno vabljeni!

19. junij 2021 ob 21. uri – Kolpern na Stari Savi

POLETNA MUZEJSKA NOČ s predstavo SLASTNI MRLIČ

Slastni mrlič je groteskna komedija Matjaža Zupančiča, ki prednjači s karakterno igro. V železniško čakalnico postavlja devet ljudi, ki bi si bili težko bolj različni med seboj. V sredi njihove pozornosti je Neznanec, ki buri duhove vsakemu liku na njemu lasten način. 

Predstava v izvedbi Gledališke mladinske skupine VI2 pri Gledališču Toneta Čufarja Jesenice

Režija: Gašper Stojc, mentor: Vid Klemenc

 

Poletje na Stari Savi koordinira Gornjesavski muzej Jesenice in podpira Občina Jesenice.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.