Mednarodni dan muzejev, 18. maj  V Gornjesavskem muzeju Jesenice pripravljamo več zanimivih brezplačnih prireditev

Vse obiskovalce 18. maja prijazno vabimo

–          v muzejske hiše na Stari Savi na Jesenicah: med 10. in 17. uro si lahko ogledate železarski muzej v Ruardovi graščini z rudarsko, železarsko in paleontološko zbirko ter stalno etnološko zbirko z rekonstrukcijo delavskega stanovanja v Kasarni

–          v Slovenski planinski muzej v Mojstrani: med 9. in 19. uro si poleg stalne razstave o zgodovini planinstva lahko ogledate tudi občasno razstavo Vlada Ravnika Akvareli planinskega cvetja in priložnostno razstavo Čopov steber, 45 let od prvega zimskega vzpona

–          v Kranjsko Goro, kjer si v galeriji Liznjekove domačije poleg stalne etnološke zbirke od 17. maja dalje lahko ogledate občasno muzejsko razstavo 60 let košarke na Jesenicah

–          v Kajžnkovo hišo v Rateče na ogled stalne etnološke zbirke

Vstopnine ni.

Dogodek Datum Kraj Ura Opis
Narcise iz žice sreda, 15. maj Trg na Stari Savi,

Jesenice

14.00–18.00 V okviru prireditve Parada učenja bomo večkrat izvedli delavnico, na kateri se lahko naučite, kako izdelati narciso iz žice. V času prireditve je vstop v muzejske hiše na Stari Savi brezplačen.
Zapiskaj pastirček, tisto zapiskaj, ki smo jo peli … petek, 17. maj Liznjekova hiša, Kranjska Gora 9.00 Prikaz in izdelovanje piščalk. Delavnico bo vodila domačinka Antonija Berce.
Javno vodstvo po razstavi petek, 17. maj Kosova graščina, Jesenice 12.30 Voden ogled razstave APEIRON slikarke Lučke Šparovec.
Način življenja in dela v senožetih nekoč in danes sobota, 18. maj Kajžnkova hiša, Rateče 17.00 Predavanje domačinke Erike Kavalar o življenju in delu na senožetih v Ratečah in okolici.
Narcise iz žice sreda, 18. maj Trg na Stari Savi, Jesenice 10.00 Delavnica izdelovanja narcis iz žice.
Pravljične poti na vse strani petek, 24. maj Slovenski planinski muzej,

Mojstrana

19.00 Mednarodni dan muzejev, 18. maj: odprtje razstave ilustracij iz knjige Pravljične poti Slovenije avtorice Irene Cerar. Razstava bo na ogled v dvorani Snežnik do 18. avgusta med 9. in 19. uro.

Pričakujemo vas, obiščite nas.