Advent v Gornjesavskem muzeju Jesenice

Gornjesavski muzej Jesenice vsako leto v adventnem času pripravi zanimive dogodke. Preteklih deset let smo na Jesenicah torkove popoldneve pred prvo adventno nedeljo namenili medgeneracijskemu druženju in ustvarjanju, kjer smo izdelovali adventne venčke in voščilnice.

Seveda pa v železarskem mestu ne smemo mimo Praznika sv. Barbare, ki goduje 4. decembra. Ob tej priložnosti smo odpirali likovne in fotografske razstave v Kolpernu na Stari Savi ali pa nekdanje in zdajšnje železarje povabili na javna vodstva po aktualnih muzejskih razstavah, tako v Muzeju Kosova graščina kot na Stari Savi.

V tednu pred božičem smo vsako leto predstavili rezultate skupnega dela Ljudske univerze Jesenice, Občinske knjižnice Jesenice, našega muzeja in domačinov, ki so pridno pisali spomine in brskali po starih škatlah ter iskali fotografije za knjigo »Kako so na Jesenicah včasih živeli?«.

Ker je letošnje leto malce drugačno smo se v advent podali z vseslovensko akcijo Naprej v preteklost. Zato, da vam približamo zgodbe preteklosti, predvsem pa zato, da ostanemo še naprej povezani.

Še vedno vabljeni k spremljanju Alpske adventne tržnice (KLIK) in k prazničnim nakupom v naši spletni trgovini (KLIK).

Delu čast in oblast, muzejska razstava v Kosovi graščini, z javnim vodstvov ob Prazniku sv. Barbare, Muzej Kosova graščina, leta 2013, fototeka GMJ

Izdelajmo adventni venček, medgeneracijska ustvarjalna delavnica v Kolpernu, leta 2012, fototeka GMJ

Izdelajmo adventni venček, medgeneracijska ustvarjalna delavnica v Kolpernu, leta 2013, fototeka GMJ

Kako so na Jesenicah včasih praznovali, muzejska razstva, Kosova graščina, leta 2015, fototeka GMJ