23. februar ob 20. uri: Festival GoroVenture; Slovenski planinski muzej

Festival GoroVenture, 23. 2. 2023

Letošnji festival Goroventure dokazuje, da plezalna vrv ne služi zgolj za varovanje pri alpinističnih vzponih, temveč med plezalci spleta vezi prijateljstva ter zaupanja.
Kako so se navezali na vrv in stkali te čudovite vezi, ter hkrati opravili neverjetne vzpone, bodo z nami delili perspektivni slovenski alpinisti. Zato z veseljem predstavljamo naš program februarskega festivala, na katerem se bodo predstavili Matija Volontar, Žiga Oražem in Bor Levičnik ter Anja Petek in Andrej Jež.
Za epski zaključek festivala pa bo poskrbel legendarni britanski alpinist, Tom Livingstone.
Vstopnice so že na voljo za nakup.
Program:
23. 2. 2023 ob 20. uri:
Od soplezalcev do prijateljev – Matija Volontar, Bor Levičnik in Žiga Oražem, 5 eur
Alpiniste Matija, Bora in Žiga je članstvo v Slovenski mladinski alpinistični reprezentanci pripeljalo do skupnih vzponov v hribih tako doma kot po svetu. Kmalu so videli, da jih povezuje več kot le vrv. Med njimi se je spletla vez prijateljstva, ki je več kot nujna za uspešnost naveze v kočljivih situacijah. Jeseni so se vrnili z odprave v Himalaji, kjer so po prvenstveni smeri preplezali 1000-metrsko zahodno steno vrha Pomlaca (6180 m. n. v.).
24. 2. 2023 ob 20. uri
Sledi volje – Anja Petek in Andrej Jež, 5 eur

Slovenska alpinista Anja in Andrej bosta z nami delila razmišljanja na njuni alpinistični poti, saj pravita, da zato, da izsanjaš neizsanjane sanje, ne potrebuješ spanca, potrebuješ voljo. V življenju se z dovolj močno željo in vztrajnostjo marsikaj da. Pomembno je predvsem, da vztrajamo v tem v kar verjamemo in da sprejmemo priložnost, ko pride mimo.

25. 2. 2023 ob 20. uri

Rock and roll alpinizem – Tom Livingstone, 15 eur

Tom Livingstone, britanski alpinist, bo predstavil svojo alpinistično pot. Od osvojenega Latoka 1 z Lukom Stražarjem in Alešem Česnom do raziskovanja številnih prihodnosti plezanja. Od prvega preplezanega raztežaja na morskih pečinah v Združenem kraljestvu, do številnih raztežajev v Alpah in nešteto drugih drugod po svetu. Tomov življenjski cilj je plezati “svobodno in visoko”.

Title

Go to Top