Kot se za zaključek uspešne Torkove kinoteke spodobi, vas 27. avgusta 2013 vabimo na predpremiero slovenskega filma bosanskega režiserja Miroslava Mandića Adria Blues. Zgodba je, tako kot igralska zasedba (bosanski igralec Senad Bašić v glavni vlogi, Mojca Funkl, Peter Musevski, Gregor Zorc, Iva Babič, Nataša Tič Ralijan, Inti Šraj,…), zanimiva in polna presenečenj.

Poln presenečenj bo tudi zadnji avgustovski torek, vljudno vabljeni!

Več…

Adria Blues (2013)

celovečerni igrani film

scenarij: Miroslav Mandić

režija: Miroslav Mandić

nastopajoči: Senad BašićMojca FunklPeter MusevskiIva BabičGregor ZorcFranjo DijakMaja Taraniš – GigiaJernej ČampeljBranko ZavršanLotos Vincenc ŠparovecInti ŠrajNataša Tič Ralijan

vsebina: Toni Riff, rock zvezda iz 80-ih let, ki je med vojno prišel v Slovenijo in se poročil s svojo takratno oboževalko Sonjo, se že dve desetletji ne premakne z mrtve točke. Preživlja ga Sonja, ki dela na vroči liniji, medtem ko Toni cele dneve igra tetris. Eden njenih stalnih telefonskih strank, hotelir Maks, se ponudi da organizira nastop njenega moža v svojem hotelu na slovenski obali. Sonja prepriča Tonija, da se za konec tedna odpeljeta na obalo, a mu koncerta ne omeni. Ko prideta pred hotel Adria, polepljen s plakati za koncert, Toni dojame, da ga je žena pripeljala tja pod pretvezo. Zapre se v sobo in se ne odziva na Sonjine prošnje, ki v tem koncertu vidi edini izhod iz njegove depresije.

Rock’n’roll. to ni muska, to je način življenja! (Adria Blues) GUSTAV FILM