Mauro Corona je priznan in uspešen italijanski pisatelj in alpinist, ki živi v Furlaniji. Na zadnjem srečanju je tekla beseda o njegovi knjigi z naslovom: Kot kamen v rečnem potoku.

Bralke projekta Beremo gore so se osredotočile predvsem na opis težke mladosti glavnega junaka ter posledice pomanjkanja ljubezni mame in očeta.

Opis narave in veličastnih gora so udeleženke primerjale z našo naravo, ki odseva podobno veličino, kot jo opisuje avtor v sami knjigi.

Narava človeku nudi podporo in umik, ob tem se človek lahko na prvinski način poveže tudi z drugimi živimi bitji v naravi, kot so živali ali drevesa.

Ob zaključku smo se strinjale, da je potrebno o težkih dogodkih, ki smo jih doživele, zapisati, še bolje pa o tem spregovoriti v varnem in zaupnem okolju.

Za prijetno vzdušje ob prebrani knjigi sta poskrbeli voditeljici Mojca Volkar Trobevšek in Irena Cerar, Metka pa nas je pocrkljala z odličnim pecivom.

 

Bralni klub Slovenskega planinskega muzeja se spet sestane konec meseca, 27. novembra, ko bo tema večera knjiga Čez rob, avtorja Vladimirja Habjana.