Tokrat smo pripravili povezavo na spletno stran revije Moja poroka ( www.poroka-bo.si ), kjer lahko na http://www.resnicneporoke.si/ preberete izčrpen opis sanjske poroke na Stari Savi – pripenjamo pa ga tudi v to novico. Sanjsko poroko v mestu narcis smo pripravili v Gornjesavskem muzeju Jesenice skupaj s številnimi jeseniškimi ponudniki. Banketna dvorana v Kolpernu se je zopet izkazala kot izvrstna lokacija za sklenitev civilne zakonske zveze, Stara Sava pa kot čudovit ambient, kjer je nastala tudi večina fotografij, objavljenih spodaj.

 

Sanjska poroka v mestu narcis

Nevesta: Špela Žaberl, ekonomski tehnik, 25 let
Ženin: Matjaž Šušteršič, računalniški tehnik, 28 let

12. maja 2012, Stara Sava

Trajanje zaroke: 1,5 leta
Število svatov: 6

Njuna zgodba se je pričela leta 2004, ko ju je seznanila skupna prijateljica. Takoj sta se ujela in se kasneje večkrat dobila in se zaljubila.

Zaprositve pa se Špela spomni: »To pa je bila zgodba. Za rojstni dan me je Matjaž peljal v London. Na čestitki je pisalo, da me tam čaka presenečenje. Na petek 17.12 smo si ogledovali znamenitosti, med drugimi tudi London Eye. Bolj ko smo se bližali vrhu, bolj me je Matjaž stiskal za roko. Ko smo bili na vrhu, mi je izpovedal ljubezen, pokleknil pred menoj in me zaprosil. Vsi so ploskali in naju slikali, midva pa sva bila presrečna. Bilo je res zelo romantično

Zmagovalca

Špela in Matjaž pa sta bila tudi zmagovalca nagradne igre »Sanjska poroka v znamenju narcis«, ki so jo organizirali Gornjesavski muzej Jesenice ter številni jeseniški poročni ponudniki. Na prijavnico, ki je bila objavljena v Jeseniških novicah, se je prijavilo 17 parov, devet pa jih je vztrajalo do konca. 24. marca so na 2. poročnem sejmu na Jesenicah razglasili zmagovalca.

In zakaj sta se pravzaprav prijavila? »Na razpis sva se prijavila, ker sva se želela poročiti in preprosto zato, ker si vsak želi sanjske poroke. K samemu natečaju sva pristopila zelo resno. Angažirala sva vse poznane, da so glasovali za naju. Rada bi se zahvalila staršem, sorodnikom, prijateljem ter znancem, ki so nama pomagali z zbiranjem glasovnic. Brez njih nama ne bi uspelo. Ko sva izvedela, da sva bila izbrana, sva bila presrečna. Na začetku sploh nisva verjela, da gre za naju. So bile pa zato predporočne priprave zelo naporne, saj sva imela na voljo le dober mesec časa.«

“>

srečna mladoporočenca

In prišel je maj…

Ob 8.30 se je pričelo zbiranje svatov pri Matjažu v Radovljici, malo pred 10. uro so prišli v Kropo, kjer pa jih je pričakala »šranga«. Matjaž je moral nasekati drva, jih nacepiti in zakuriti ogenj ter speči hrenovke, Špela pa je morala skopati dojenčka, ga previti in obleči (kar niti ni bilo težko glede na to da imata 8-mesečno hčerkico Lejo). Potem so se odpeljali v Radovljico, kjer sta ob 12. uri imela cerkveno poroko. Poročil ju je družinski prijatelj, pater Jože iz Vidma pri Ptuju. Za čudovito petje v cerkvi je poskrbela Špelina prijateljica, sopranistka Irma Mihelič. Po obredu so ju presenetili gasilci PGD Lesce (kjer sta oba aktivna člana), za tem pa je sledilo spremstvo z gasilskimi vozili do Lesc, kjer ju je pričakal nepozaben gasilski curkomet ter skupinsko slikanje. Potem so se s pričami in fotografom Sašem Valjavcem odpeljali na Javorniški rovt, kjer so na travniku polnem narcis, posneli čudovite slike. Ob 15. uri je v dvorani Kolpern sledila civilna poroka, kjer sta še uradno rekla DA. Po končanem uradnem delu so imeli voden ogled muzeja na Stari Savi, ki ga je spremljala direktorica gornjesavskega muzeja gospa Irena Benedičič in gospa Nina Hribar, opisali sta jim zgodovino Jesenic, razvoja in železarskega dela. V muzeju so lahko uporabili vse pripomočke in razstavljene unikate in zato so tudi tu nastale krasne fotografije. Sledila je poročna večerja, ki jo je pripravila gostilna EJGA iz Jesenic. Nevesta in ženin sta se po zaslugi Mirana Pritekelja, pri katerem sta opravila kratek plesni tečaj, zavrtela kot že dolgo ne. Zabava je trajala do tretje ure zjutraj.

Civilni obred znotraj dvorane Kolpern

Špela in Matjaž z zbranimi svati

glavno omizje

Fotografiranje po starem mestnem jedru

Najlepši trenutki

»Bilo je res sanjsko. Od začetka do konca. Najbolj sva bila vesela, ker sva bila na ta dan v družbi staršev in prijateljev, ki so naju pospremili pri tako pomembnem koraku v življenju. Zares si srečen, ko vidiš, da ti privoščijo srečo v življenju in da so tudi oni srečni s teboj. Poroko pa je vsaj na uradnem delu spremljala tudi najina sončica Leja

V znamenju narcis

NEVESTINA OBLEKA: Poročni salon Vesna, ki je nevesti podaril najlepšo poročno obleko z vlečko, podvezico, poročni nakit ter blazinica za poročna prstana.

ŽENINOVA OBLEKA: Matjaž si je kupil svečano obleko znamke S’Oliver in sicer v srebrno bež kombinaciji.

PRSTANI
: Pri zlatarstvu Lavtižar so jima izdelali poročna prstana iz belega zlata. »Prstana sta prečudovita in g. Franciju se najlepše zahvaljujeva za prijaznost,« sta še dodala mladoporočenca.

TORTA: Slaščičarna Metuljček, ki je izdelala odlično poročno torto.

FOTOGRAF: N.E.T. team Blejska Dobrava, ki je s fotografom Sašem Valjavcem poskrbel za prelepe fotografije. »Sašo je bil z nama od jutra do večera in imel neskončno idej in smisla, poskrbel pa je tudi za čudovit poročni album.« MMS Rajko Rudež pa je celoten dogodek ujel tudi na kamero.

poročni šopek

poorčni prstan

Sladke urice v jeseniške muzeju

POROČNI ŠOPEK: Cvetličarna Zvonček je poskrbela za vse prečudovito cvetje in poročno dekoracijo (okrasili so dvorane in avto, naredili poročni šopek, naprsne šopke, pentlje za avtomobile itd.)

PAPIRNA GALANTERIJA
: Design Damjan je poskrbel za poročna vabila, sedežni red, menije, poročne zahvale, nalepke za avto, transparent. Tu pa se Špela in Matjaž še posebej lepo zahvaljujeta gospe Blaženki, za čas in uresničene ideje.

POROČNI MAKE-UP IN FRIZURA
: Špelo so namazali v Makeover studiu v Kranju. Gospe Albina Belič pa je poskrbela tudi za izdelavo geliranih nohtov. Frizerski salon Simona pa je nevesto postrigel, pobarval ter ji naredil poročno frizuro, ki je zdržala vse do jutra.

POROČNO POTOVANJE
: Relax turizem iz Jesenic jima je podaril poročno potovanje v Turčijo, ki ju čaka v mesecu septembru.

STROŠEK: Sponzorji so jima podarili poroko, ki je z vsemi nagradami znesla blizu 10.000 eur, sama pa sta za poroko odštela še blizu 3.000 eur.

Fotografiranje po starem mestnem jedru

dvorana Kolpern

Dekoracija poročnega avtomobila