Poletna muzejska noč ima na Stari Savi svojo moč – 19. junij ob 21. uri

Vabimo vas, da poletno muzejsko noč doživite na Stari Savi.

V Banketni dvorani v Kolpernu bo na ogled gostujoča fotografska razstava Ljudje sveta, kjer Fotografsko društvo Jesenice predstavlja nagrajene fotografije mednarodne krožne razstave.

Če si razstave ne boste mogli ogledati pri nas, pa boste predstavitev našli od 18. ure dalje na naši spletni strani in FB strani.

Osrednji dogodek letošnjega jeseniškega programa pa je predstava Slastni mrlič, v izvedbi Gledališke mladinske skupine VI2 pri Gledališču Toneta Čufarja Jesenice.

Slastni Mrlič je groteskna komedija Matjaža Zupančiča, ki prednjači s karakterno igro. V železniško čakalnico postavlja devet ljudi, ki bi si bili težko bolj različni med seboj. V ospredju njihove pozornosti je Neznanec, ki buri duhove slehernemu liku (na njemu lasten način). 

Neznanec v čakalnici je kot Duchampova fontana v svetu umetnosti. Je provokacija, ki v malodušju vsakdana izzove zanimanje, slast, srd in apatijo. Je onkraj zavedanja in razumevanja in pod vprašaj postavi goli obstoj čakajočih. Je koncept, ki je izmuzljiv še bolj kot definicija umetnosti. Če iščete sporočila na pladnju, vam želimo prijetno sesutje teh pričakovanj in naj neznanost zavlada v vaših glavah vsaj za ta raztegnjeni, ponavljajoči se trenutek v večnosti.

Čehov je napisal, da je resnica veliko bolj učinkovita, srhljiva, prepričljiva, če jo gledalec začuti sam, kot pa če mu jo prinesete na pladnju. (Matjaž Zupančič v intervjuju za revijo Replika).

Dolžina predstave:  75 min