Po dvoletnem premoru smo pred prvomajskimi počitnicami za najmlajše učence osnovnih šol občin Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica spet pripravili Tržnico na Stari Savi. Ker nam jo je zagodlo vreme, je Glasbena šola Jesenice letošnjo predstavitev inštrumentov (godal, pihal, trobil, tolkal, brenkal in inštrumentov s tipkami), balet in koncert pripravila v prostorih šole. Učenci pa so inštrumente lahko preizkusili tudi sami.

V muzeju smo letos z najmlajšimi spet oživljali igre, ki so se jih otroci igrali nekoč: vozili smo skiroje, kotalili obroče, podstavljali opeke, podirali korce, tehtali žeblje, metali podkvice in obešali žehto, v Banketni dvorani v Kolpernu pa smo jim predvajali tudi muzejski video. Novost letošnjega leta so bile muzejske raziskovalnice, na katerih so otroci skupaj s fotografinjo dokumentalistko na fotografijah iskali spremembe v času.

Dogajanje vam predstavljamo v fotoreportaži. Vsem sodelujočim šolam, učiteljem in učencem se najlepše zahvaljujemo, da so letos končno spet lahko skupaj z nami ustvarjali nove spomine.

Zahvala velja tudi prostovoljcema, gospodu Janezu Komelu in gospe Anamariji Zupančič, ki sta muzealcem pomagala pri izvedbi programa.

Gornjesavski muzej Jesenice in Glasbena šola Jesenice