Tekstilna umetnost, oblikovanje in obrt, predstavitev dobrih praks in diskusija, 15. junij 2023 ob 17.00, Konferenčna dvorana Kolpern, Stara Sava

 

Oživljanje tradicije kot orodje podjetniškega načrta ter različni pristopi trajnostnega marketinga bodo v središču pogovora na Jesenicah. Kaj pomeni trajnostna znamka in kako jo razviti? Na dogodku se bodo predstavile tri dobre prakse iz različnih krajev Slovenije, ki jim bo sledil pogovor s predstavniki lokalnih gospodarskih in razvojnih organizacij. Pogovor bo osredotočen na priložnosti, ki jih predstavljata lokalna naravna in kulturna dediščina pri oblikovanju znamke, njene promocije in razvoja produktov. Dogodek je namenjen vsem, ki jih zanima vstop v podjetništvo, obrtnikom, oblikovalkam in umetnikom.

Sodelujejo: Rebeka Lucijana Berčič (Inštitut za svilogojstvo in svilarstvo RLB), Tina Mentol (Slocks), Brina Romana Gobec (Brinas Studio), mag. Andreja Štrekelj (območna obrtno-podjetniška zbornica Jesenice) in Eva Štravs Podlogar (Razvojne agencije RAGOR)

 

Dalmatinski večer s klapo Sol, 16. junij 2023 ob 20.00, Trg na Stari Savi / Banketna dvorana Kolpern

 

Etno sobota s KPŠHD Vuk Karadžić, EPP bandom in gosti, 17. junij 2023 ob 15.00, Muzej na prostem