Vabljeni v Muzej Kranjska Gora, kjer si v Liznjekovi domačiji od torka do sobote, med 9. in 16. uro poleg stalne etnološke razstave lahko ogledate tudi aktualno občasno razstavo Kulinarika Gornjesavske doline.

Vsi tisti, ki vas tradicionalna, lokalna in nacionalno pisana kulinarika našega območja zanima podrobneje, pa vabljeni, da si priskrbite svoj izvod knjige Mavričnost kulture in kulinarike Jesenic, po ceni 3,00€.

 Utrinek iz knjige: Tudi pravoslavne družine se zberejo ob božiču.

 »Ob božiču se zbere vsa širša družina. Na božični mizi ne sme manjkati pečeno svinjsko meso ali odojek (nikoli pa perutnina), cicvara – jed iz sira, kajmaka in moke, oreščki, jabolka, sarma, pečen krompir, česnica – božična pogača, med, trdi sir, vino, piškoti, rakija. Poleg hrane je del božičnega kosila tudi lonček s posajenim žitom, pšenico, vanj pa je zapičena sveča, ki se prižge že na predvečer, na badnji dan, in na božič, ko pridejo prvi gosti.«