Galerija Kolpern

Pokritega zračnega skladišča za lesno oglje v fužinskem naselju Stara Sava se je oprijelo ime Kolpern. V katastrskem načrtu iz leta 1808 vidimo manjšo stavbo, 60 let kasneje pa so v katastrskem načrtu (1868) razvidna tri povezana skladišča v neposredni bližini kraja, kjer je stala. Stavbe so stale tik ob plavžu, v katerega so oglje dodajali kot kurivo. Z opustitvijo plavža konec 19. stoletja se je namembnost Kolperna spremenila. Edino ohranjeno skladišče je leta 2009 obnovila Občina Jesenice in v njem uredila dve prireditveni dvorani.

V nadstropju je Konferenčna dvorana z 80 sedeži in 20 mizami. Primerna je za različna predavanja, okrogle mize, delavnice, tečaje … Na voljo je projekcijska oprema s prenosnim ozvočenjem in internetnim dostopom. Banketna dvorana v pritličju nudi prostor občasnim razstavam. Sprejme do 180 ljudi. Na voljo je 9 banketnih miz, kuhinja za catering in projekcijska oprema z ozvočenjem. Primerna je za različne kulturne prireditve, srečanja, simpozije, javne družabne prireditve pa tudi za osebna praznovanja kot so civilne poroke in poročna slavja.

Novice

Projekt Hiše naših dedov

Projekt Hiše naših dedov povezuje stare hiše na zgornjem Gorenjskem, ki so odprte za obiskovalce. Hiše prikazujejo bivanjsko okolje in način življenja generacij pred nami. Oboje je bilo prilagojeno okolju ter takratnim zmožnostim in potrebam [...]

Fotoutrinki