Juhuhu, pa smo jih dočakali! Prve počitnice v tem šolskem letu.

Če razmišljate, kam bi šli in kaj bi počeli, imamo nekaj dobrih predlogov za vas:

  • Od ponedeljka do petka, med 9. in 14. uro lahko obiščete Muzej delavske kulture na Stari Savi. Ob predhodni najavi skupine (vsaj 10 oseb) bomo poskrbeli, da bo v kuhinji delavskega stanovanja v Kasarni prijetno toplo. Če boste želeli, se boste lahko poigrali, morda pa zadiši celo po delavski kavi. Prijave na: info@gmj.si.
  • Od torka do petka, med 10. in 12. ter 16. in 18. uro vabljeni v Muzej Kosova graščina. Poleg stalnih razstav je na ogled tudi občasna fotografska z naslovom Hrana. V četrtek, 28. 10. 2021, vas ob 18. uri vabimo, da skupaj z nami praznujete 500-letnico Kosove graščine. Naša kustodinja etnologinja pripravlja predavanje z naslovom Življene na tastarih Jesenicah.
  • V torek, 26. 10., ob 18. uri vabimo v Galerijo Kolpern na Staro Savo, ko bomo odprli gostujočo fotografsko razstavo OI JSKD Jesenice Morje-jezero.
  • Od ponedeljka do nedelje, med 9. in 17. uro vabljeni v Slovenski planinski muzej, kjer predvsem za najmlajše pripravljamo prav poseben program, s prav posebnim gostom. Vsak drugi dan (ponedeljek, sreda, petek in nedelja) bo ob 11. uri potekala delavnica Planinski tri v vrsto. Obiskal pa nas bo tudi čisto čisto ta prav’ Planinko.
  • V sredo, 27. oktobra, ob 10. uri bo potekala še posebna jesenska delavnica z naslovom
    Jesen in divje živali. Pridružil se nam bo Lojzi Avsenik, lovec in fotograf, in nam predstavil zanimivosti iz živalskega vsakdana v jesenskem času. Izdelali bomo tudi papirnato lutko izbrane gozdne živali. 

Še posebno razigrano pa bo zadnji počitniški dan, v nedeljo, 31. 10. 2021. Že ob 10. uri bo na sporedu Planinski tri v vrsto. Ob 11. uri boste skupaj z nami lahko pekli krompir v voku ali pa rezljali buče, barvali pobarvanke Planinko za najmlajše ali lesene Planinko obeske, ob 15. uri pa boste skupaj z nami lahko izdelovali planinske koče.

  • Od torka do nedelje med 9. in 17. uro vabljeni v Muzej Kranjska Gora na ogled stalnih razstav Liznjekove domačije.

Veselo na počitnice, idej kar mrgoli,

vabljeni v Gornjesavski muzej Jesenice,

za dobro voljo poskrbimo mi. 😊

 

P.S. Če jo pa s seboj prinesete, bo pa še bolj veselo.