A hrana preko spleta nima okusa, ne zadiši. Zato smo iskali načine, kako izkušnjo Naše kuhne približati čim širšemu krogu ljudi. Združili smo projekta Naša kuhna in KUHAM DOMAče Razvojne agencije Zgornje Gorenjske ter v sodelovanju z jeseniškimi gostinci pripravili enotne jedilnike, ki se še danes znajdejo na domačih jeseniških mizah. Delavsko malco smo razdelili na sklope, saj pri sestavljanju nismo pozabili niti na jedi, ki so jih po vojni stregli v novo odprtih fabrških kantinah, na jedi, ki smo jih posvojili od delavcev železarne, ki so na Jesenice prišli s trebuhom za kruhom iz drugih delov Slovenije, predvsem s Primorske in kasneje iz republik nekdanje Jugoslavije. Seveda smo vključili tudi nedeljsko južno z obvezno govejo župo. Jedi smo poimenovali tako, kot jih imenujejo Jeseničani ter jim dodali kratke opise ali zanimivosti.

Vse to smo predstavili v knjižici, ki je na voljo v gostilnah in restavracijah ter turistično informativnih točkah. Delavsko malco predstavljamo kot enega od turističnih produktov, a je v prvi vrsti namenjena domačinom, da jim na okusen način predstavi mavričnost naše kulinarične dediščine.

Zaenkrat jo dobite v Bistroju Oaza, Gostilnici in pizzeriji Chilli, Gostilni in piceriji Turist, Restavraciji Kazina, Pri Betelu ali v domu Pristava. Vabljeni na ajmoht, makaronflajš, jabuka v šlafroku, pasulj in še kaj…

PENZION PR’ BETEL

RESTAVRACIJA KAZINA

DOM PRISTAVA

GOSTILNA IN PIZZERIJA TURIST

GOSTILNICA IN PIZZERIJA CHILLI

BISTRO OAZA