Vljudno vabljeni na drugo Torkovo kinoteko, projekcijo slovenske komedije Babica gre na jug, ki bo na sporedu 9. julija takoj po odprtju medinstitucionalne razstave Ljudske univerze Jesenice, Občinske knjižnice Jesenice in Gornjesavskega muzeja Jesenice, z naslovom: Kako smo na Jesenicah preživljali prosti čas. Filmsko projekcijo omogoča RTV Slovenija. Na snidenje v Banketni dvorani Kolpern ob 20. uri.

Babica gre na jug, komična drama

Slovenija, 1991, barvni, 91′

režija: Vinci Vogue Anžlovar

KRATKA VSEBINA:

Gospa Sara, babica pri sedeminosemdesetih zbeži iz doma za ostarele, zasanjani glasbenik David pobegne pred nepopustljivim stanodajalcem, Laura zapusti svoj bend. Neregistrirani stari mercedes in cesta, ki pelje na jug, na prostost, v novo življenje. Na tej poti se naplete cela vrsta zgodb in humornih situacij, pa tudi pristnih in toplih človekih vezi. Glavni junak končno sreča babico, saj je v življenju ni imel nikoli. In babica se še nikoli ni imela tako lepo, kot te dni. In nadaljujejo pot na jug. (VIR: https://bsf.si/sl/film/babica-gre-na-jug/)

Ocena imdb: 6.9

Napovednik: https://youtu.be/otu4ta0j_Ag?si=0Vv_RS6gzLCDy5lB

Distribucija: Slovenski filmski center

*Zanimivosti: Celjski vitez nagrada (občinstva) za najboljši film 1992, Stopova nagrada za igralca/igralko leta (žirije) za najboljšega igralca/igralko.

PROGRAM: Torkova kinoteka 2024