[:SL]

 

 

 

 

 

Poročni sejem 2018 – Poroka v mestu jekla in narcis

Kot je že navada, v Gornjesavskem muzeju Jesenice vikend po Valentinovem posvečamo bodočim mladoporočencem. Letos že 8. leto zapored organiziramo Poročni sejem – Poroka v mestu jekla in narcis.

Povabilo velja vsem tistim, ki bi svoje dejavnosti in produkte radi predstavili parom, pa naj bodo to poročni prstani, poročne ali svečane obleke, kulinarika ali slaščice, kozmetične ali frizerske storitve, fotografiranje ali snemanje, organizacija porok, cvetlični aranžmaji, okrasitve z baloni, prevozi z limuzino ali kakšnimi podobnimi atraktivnimi prevoznimi sredstvi, poročni portali, animacija, glasba … skratka vse, kar nevesta, ženin in svatje potrebujejo za poroko.

Razpisni pogoji so objavljeni na Facebook strani in spletni strani muzeja www.gmj.si, prijave za razstavljavce pa so mogoče do 9. 2. 2018.

 

Vsekakor pa povabilo na poročni sejem velja za vse vas, ki si želite nepozabne poroke v objemu železarske dediščine, ki jo hranimo na Stari Savi na Jesenicah. Tu lahko tudi uradno potrdite svojo ljubezen. Tako bo nerazdružljiva dvojina, trdna in trajna, kot da bi jo iz železa skovali jeseniški kovači. Lahko pa se odločite in v Kolpernu priredite svoje poročno slavje.

 

Vsem parom, ki boste v letu 2018 rezervirali prostor za sklenitev civilne poročne zveze ali za poročno slavje, bo Gornjesavski muzej Jesenice predal vrečico ugodnosti letošnjih razstavljavcev. Ob rezervaciji Kolperna vam po polovični ceni ponujamo muzejski program: skupaj s svati si lahko ogledate etnološko zbirko z rekonstrukcijo delavskega stanovanja v Kasarni oziroma izberete zanimiv spremljevalni program na temo železarstva, atraktiven zlasti za najmlajše (delavske in železarske igre, ustvarjalne delavnice, npr. risanje z ogljem ali ulivanje sveč v obliki plavžev).

Da Poročnega sejma 2018 zagotovo ne boste zamudili, vas bodo na to spomnila še vabila, ki bodo 15. in 16. februarja napolnila nabiralnike gospodinjstev po celotni Gorenjski.

Nina Hribar, koordinatorka GMJ

 

Ogalasevanje, ponudba za sponzorje, donatorje_

Porocni sejem 2018 Pogoji sodelovanja_

Porocni sejem 2018 Prijavnica_Porocni-sejem-2018[:]