V sklopu poletnih prireditev naš muzej že 15 leto sodeluje z lokalnimi javnimi zavodi. Kot vedno pester in zanimiv plesno – glasbeni program v začetku Jeseniškega poletja izvaja Glasbena šola Jesenice. Tudi letos vabimo na sklop prireditev, ki se bodo med 3. in 6. junijem zvrstile na Stari Savi: Baletna predstava, Koncert komornih skupin,  Prva v muzeju na prostem – na Tržnici Jesenice, ostale pa v Slovenskem železarskem muzeju, Banketni dvorani Kolpern. Prav prisrčno vabljeni, vstopnine ni.

Letos baletni oddelek Glasbene šole Jesenice pod mentorstvom Jerneje Omahen Razpotnik, Tihe Ivnik in Metke Beguš pripravlja predstavo z naslovom »Plešem, odraščam!«. Nastopili bodo  učenci baletnega oddelka in skupine za sodobni ples, skupaj več kot 50 nastopajočih.

 

 

Nastopili bodo učenci, ki so letošnje leto poleg individualnega pouka instrumenta obiskovali tudi pouk komorne igre – od dueta, tria, do številčnejših zasedb. Slišati bo mogoče kombinacije različnih instrumentov. Skozi celo leto komorne skupine redno nastopajo na raznih prireditvah v kraju, na tokratnem koncertu pa bo zazvenel nabor njihovega najljubšega programa.

 

 

Priznani harmonikar Marko Hatlak bo izvedel individualne in komorne delavnice z učenci GŠ Jesenice, nato pa predstavil še uporabo elektronike in ostalih sodobnih pripomočkov, ki jih uporablja pri svojem muziciranju, s katerim nas je že večkrat navdušil tudi na Jesenicah.

Na koncertu bodo zaigrali udeleženci harmonikarskih delavnic, nato pa bo obsežnejši del koncerta izvedel harmonikar Marko Hatlak. Obeta se tudi posebno glasbeno presenečenje medsebojnega sodelovanja …

 

Na Jesenice smo povabili pihalne orkestre gorenjskih glasbenih šol. Veselimo se orkestrov iz Škofje Loke, Kranja, Tržiča, Radovljice in seveda našega domačega orkestra Glasbene šole Jesenice. Pripravljajo razgiban program, v katerem ne bo manjkalo niti zabavnih melodij.