Za učenje je vedno pravi čas – in Tedni vseživljenjskega učenja so ravno pravi čas za promocijo njegovega pomena, vloge ter možnosti učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema.

Na Jesenicah bo osrednja prireditev Parada učenja na sporedu v sredo, 24. maja 2023, med 14. in 18. uro, v pokriti hali ob tržnici. Vabljeni.

V času Parade učenja vabljeni, da obiščete Muzej delavske kulture v Kasarni. Tam si lahko ogledate stalno etnološko razstavo o bivalni kulturi delavskih družin, ki so nekoč živele na Stari Savi. Razstava predstavlja stanovanja in stanovalce v večstanovanjski stavbi Kasarna na Stari Savi. Iz Gornjesavskega muzeja Jesenice vas vabijo, da si danes do 18. ure brezplačno ogledate rekonstruirano delavsko stanovanje iz obdobja tridesetih in štiridesetih let 20. stoletja.

Prav tako pa vas v Kasarni pričakujejo iz Društva bolnikov z osteoporozo Jesenice.

Zagotovo ste že slišali za bolezen kosti, ki ji pravimo osteoporozo. Ker je neboleča, ji rečemo tudi tiha bolezen. Nastane zaradi zmanjšanja mineralne kostne gostote, kar povzroči, da kosti postajajo vse bolj krhke, s tem pa se poveča možnost zlomov, zlasti zlomov vretenc, zapestja, kolka in nadlaktnice. Brezplačno ultrazvočno merjenje kostne gostote bo na voljo danes, do 18. ure v prostorih Muzeja delavske kulture v Kasarni na Stari Savi.

Vsak dogodek je priložnost, da ustvarimo nekaj posebnega in pozitivnega v naši skupnosti!

.

.