Gornjesavski muzej Jesenice v Muzeju Kosova graščina gosti fotografsko razstavo Slovenske fotografinje se predstavijo 2023ki je nastala v sodelovanju s Fotografskim društvom Jesenice. Bienalna razstava ima dolgo tradicijo, saj je Fotografsko društvo Jesenice prvi natečaj pripravilo že leta 1995, letošnji pa je bil že 15. po vrsti. Prosta izbira tematike je slovenskim ustvarjalkam omogočila, da pokažejo svoje najboljše posnetke raznolikih motivov, ki so jih tako ali drugače navdahnili. Sprejetih je bilo kar 79 fotografij, 8 od teh pa še posebej nagrajenih s priznanji FZS. 40 najvišje ocenjenih bomo predstavili na razstavi v Muzeju Kosova graščina na Jesenicah.

Predsednik letošnje žirije natečaja Slovenske fotografinje se predstavijo 2023 Simon Krejan je za katalog k razstavi zapisal: »Skupen pogled na celotno paleto prispelih fotografij nam pove, da so slovenske fotografinje fotografsko nadarjene in kreativne. Nekatere imajo izrazito svoj stil fotografskega izražanja, kar je še dodana vrednost pri tem. Slovencem se tako ni za bati ohranjanja in nadgrajevanja umetniške rasti v fotografskem svetu.«

 

Razstavo bomo odprli v četrtek, 22. 6. 2023, ob 18. uri v Muzeju Kosova graščina na Jesenicah. Kulturni program odprtja bodo popestrili učenci Glasbene šole Jesenice.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!