Pozdravljeni, prijatelji muzeja.

 

 

Tretja torkova kinoteka, ki bo v Banketni dvorani v Kolpernu na sporedu 21. 7. 2020 ob 20. uri je prvi film iz slovenskega paketa. Ko se devetindvajsetletna diplomantka umetnostne zgodovine brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala. Ne bom več luzerka je komična drama, o generaciji, ki ji nikakor ne uspe odrasti in za katero Slovenija nima prostora. Hkrati je film o generacijskem prepadu med ‘preizobraženimi’ milenijci, ki jih nihče ne potrebuje, ter njihovimi starši, ki so imeli za svoje otroke visoka pričakovanja, zdaj pa le nemočno opazujejo, kako jim življenje ne steče, kot bi moralo.« (VIR: Kinodvor)

Foto: Ne bom več luzerka, vir: Youtube

 

Torkove kinoteke pripravljamo ob podpori Občine Jesenice in so obiskovalcem na voljo brezplačno.

 

***

 

Seveda pa vabljeni vsako soboto ob 10. uri na Jesenice, kjer na našem muzejskem območju poteka Raziskovanje fužinarskega naselja Stara Sava, animirano vodenje po tehniški dediščini na Stari Savi, predstavitev Muzeja delavske kulture v Kasarni in različne aktivnosti za obiskovalce, kot so Železarske igre, Priprava delavske kave, Prepoznavanje muzejskih predmetov, ogled filma o delu in življenju železarjev …

 

Vsako soboto drugačen program, po enotni ceni: 5 € odrasli, 3 € otroci

 

***

 

  • V juliju je od torka do petka med 10:00 in 12:00 ter 16:00 in 18:00 odprt Muzej Kosova graščina s stalno razstavo o raznarodovalni politiki in občasno razstavo Mavričnost kulture in kulinarike Jesenic.
  • V juliju in avgustu je od ponedeljka do petka med 9:00 in 15:00 odprt Muzej delavske kulture v Kasarni.
  • V juliju in avgustu je od ponedeljka do petka med 9:00 in 15:00 na ogled tudi občasna razstava Človek in kovina v Kolpernu.

 

Po vnaprejšnji najavi (vsaj 3 dni prej) je ogled vseh muzejskih hiš na Jesenicah mogoč tudi izven odpiralnega časa.