Vabljeni na muzejski večer, s predstavitvijo knjižice Delavska malca, ki je rezultat sodelovanja med projektoma Kuham DOMAče in Naša kuhna.

Predstavitvi bo sledilo javno vodstvo po gostujoči fotografski razstavi FDJ Hrana.

Prireditev bomo zaključili s filmsko projekcijo dokumentarca Ne meč’mo hrane stran, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Ekologi brez meja.

 

Gornjesavski muzej Jesenice v letošnjem letu udejanja projekt Naša kuhna, katerega del so tudi delavnice Kuham DOMAče.

Precej gostincev pri nas že ponuja tradicionalne, a bolj kot ne praznične jedi. Pozabljamo, da je tudi vsakdanja prehrana izredno zanimiva, raznolika, pogosto pa zaradi pomanjkanja celo bolj izvirna kot praznična. Zato smo v sodelovanju z Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske in jeseniškimi gostinci pripravili enoten meni pod imenom Delavska malca, ki ga bodo ponudniki malic uvrstili v svojo dnevno ponudbo. Tako je nastala tudi knjižica Delavska malca, ki jo bomo predstavili širši javnosti na muzejskem večeru ob razstavi Hrana v Muzeju Kosova graščina.

Gostujoča fotografska razstava bo v galerijskih prostorih Muzeja Kosova graščina Jesenice na ogled med 9. septembrom 2021 in 29. oktobrom 2021. Članice in člani Fotografskega društva Jesenice razstavljajo fotografije, ki so nastale v preteklih letih v sklopu fotografskih delavnic Hrana in Tihožitje.

Predstavitvi bo sledila filmska projekcija dokumentarca Ne meč’mo hrane stran v sodelovanju z Ekologi brez meja.

Organizatorji prireditve: Gornjesavski muzej Jesenice, Fotografsko društvo Jesenice, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske in Muzejsko društvo Jesenice.