V sredo, 15. januarja 2020, ob 17. uri smo na Višji šoli za gospodarske poklice v St. Petru na avstrijskem Koroškem odprli našo gostujočo razstavo z naslovom Karavanke – prostor povezav in razhajanj.

Odprtja so se udeležili Štefan Rigelnik, ki je pozdravil navzoče v imenu Slovenskega planinskega društva Celovec in v imenu Kulturnega društva Rož; Stefan Schellander, direktor šole in predstavnik gostitelja; Irena Lačen Benedičič, direktorica Gornjesavskega muzeja Jesenice ter Matjaž Podlipnik, koordinator za turizem. Slednji je  petdesetim obiskovalcem predstavil razstavo, katere avtorja sta zgodovinar dr. Marko Mugerli in etnologinja Zdenka Tahir Torkar. Avtorja pa jo bosta v naslednjih dneh podrobneje predstavila dijakom Višje šole za gospodarske poklice.

V sklopu povezovanja med ljudmi na obeh straneh Karavank je to že tretja lokacija, kjer razstava gostuje v tej zimi (prej še Bekštajn in Podklošter), obisk razstave pa načrtujemo tudi v Celovcu, Šentjanžu in Pliberku.

Poleg tega sodelujemo pri organizaciji srečanja Slovencev na Dobraču. Pohvalimo se lahko, da smo 27. decembra gostili 41 koroških Slovencev iz Roža, Podjune in Ziljske doline, ki so nas obiskali v Muzeju Kranjska Gora in v Slovenskem planinskem muzeju. Na obisk na severno stran Karavank pa smo se skupaj s Turističnim društvom Dovje – Mojstrana jeseni odpravili tudi mi.