do 15. 1. 2022: FOTOGRAFSKE DELAVNICE ZA MLADE, fotografska razstava v Kosovi graščini

Med 15. novembrom 2021 in 15. januarjem 2022 bo v Muzeju Kosova graščina na Jesenicah fotografska razstava udeležencev poletnih fotografskih delavnic za mlade na Stari Savi na Jesenicah. Delavnice so pod organizacijsko taktirko Ljudske univerze Jesenice potekale v sklopu pilotnega evropskega projekta socialne inovacije InduCCI programa Interreg Srednja Evropa. Delavnic se je udeležilo pet udeležencev: EMA DONOŠA, GREGA SLIVNIK, LUN REGEIS, MATIC VIDMAR, NEJC VIDMAR, ZOJA ZALOKAR.

Pod mentorstvom Nika Bertonclja je potekalo pet delavnic, na katerih so udeleženci spoznavali osnove fotografiranja in obdelave fotografij, hkrati pa so preko delavnice spoznavali kulturni spomenik državnega pomena Staro Savo. Šesta delavnica je potekala pod mentorstvom Katje Žvan iz Gornjesavskega muzeja Jesenice. Udeleženci so izdelali camero obscuro in z njo naredili tudi nekaj fotografij.

V mesecu novembru bo razstava na ogled od torka do petka, med 10. in 12. uro ter ob predhodni najavi na nina.hribar@gmj.si ali 04 583 34 92 tudi izven odpiralnega časa.