V soboto, 25. septembra 2021, je Stara Sava spet zaživela. Ob svetovnem dnevu turizma in Dnevih evropske kulturne dediščine na temo Dober tek! smo Gornjesavski muzej Jesenice, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, TIC Jesenice, Zveza kulturnih društev Jesenice in Cehovsko društvo kovačev Slovenije pripravili kulinarično-kovaško delavnico. Ob spretnostih kovačev, ki so kovali kozo za ognjišče, in nastopih domačih folkloristov ter ljudskih godcev smo razvajali brbončice s štirimi jedmi jeseniškega delavstva, ki so nam jih skuhali Bistro Oaza, Gostilna in pizzerija Turist, Pension Pr Betel in Restavracija Kazina. Pokukali smo v delavsko kuhinjo Kasarne na Stari Savi, se sladkali z delavsko kavo, na ogled so bili tudi promocijski filmčki udeležencev turističnih krožkov Kulinarična ponudba Jesenic: Delavska malca. Poleg kulinarične smo predstavili tudi ostalo turistično ponudbo mesta.

To je bilo za pokušino, vabimo vas, da delavsko malco poizkusite v Penzionu Pr’ Betel, Gostilnici in pizzeriji Chilli, Restavraciji Kazina, Bistroju Oaza, Domu Pristava ter Gostilni in pizzeriji Turist.

Vsem sodelujočim in obiskovalcem se zahvaljujemo, da so v sončnem sobotnem dopoldnevu in popoldnevu uživali skupaj z nami.