Pozdravljeni, prijatelji muzeja.

 

 

Se še spominjate dokumentarnega filma The Beatles: Osem dni na teden, ki smo ga predvajali na eni od naših Torkovih kinotek? Tokrat se je ta nagrajena ekipa filmarjev lotila še enega dokumentarca, novega glasbenega fenomena o »tenorju ljudstva« Pavarottiju. Istoimenski film Pavarotti prikazuje življenje in delo tega čudovitega človeka in velikana glasbe, med drugim razkriva redke intervjuje s Pavarottijevo družino in sodelavci ter nikoli poprej videne posnetke. Vabljeni, da drugi torek v juliju, torej 14. 7. 2020, ob 20. uri pobliže spoznate glasbenega genija in zvezdnika, ki je kraljeval na velikih odrih vsega sveta in povsod osvojil srca poslušalcev.

(VIR: Kolosej)

Foto: Pavarotti, fototeka Kinodvor

 

Torkove kinoteke pripravljamo ob podpori Občine Jesenice in so obiskovalcem na voljo brezplačno.

 

***

 

Če še vedno ne veste, kje bi preživeli sobotne poletne dopoldneve, pa vas vabimo na Jesenice. Vsako soboto ob 10. uri na našem muzejskem območju poteka Raziskovanje fužinarskega naselja Stara Sava, animirano vodenje po tehniški dediščini na Stari Savi, predstavitev Muzeja delavske kulture v Kasarni in različne aktivnosti za obiskovalce, kot so Železarske igre, Priprava delavske kave, Prepoznavanje muzejskih predmetov, ogled filma o delu in življenju železarjev …

 

Vsako soboto bo na voljo drugačen program po enotni ceni: 5 € odrasli, 3 € otroci

 

***

 

  • V juliju je od torka do petka med 10:00 in 12:00 ter 16:00 in 18:00 odprt Muzej Kosova graščina s stalno razstavo o raznarodovalni politiki in občasno razstavo Mavričnost kulture in kulinarike Jesenic.
  • V juliju in avgustu je od ponedeljka do petka med 9:00 in 15:00 odprt Muzej delavske kulture v Kasarni.
  • V juliju in avgustu je od ponedeljka do petka med 9:00 in 15:00 na ogled tudi občasna razstava Človek in kovina v Kolpernu.

 

Po vnaprejšnji najavi (vsaj 3 dni prej) je ogled vseh muzejskih hiš na Jesenicah mogoč tudi izven odpiralnega časa.