Splošni pogoji

Postopek nakupa

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Navodila za nakupovanje

Izbran izdelek s klikom na gumb “Dodaj v košarico” dodajte v košarico. V košarici si lahko ogledate seznam izbranih izdelkov, spremenite količino ali odstranite izdelek. Izdelki, ki ste jih že dodali v vašo nakupovalno košarico, bodo tam ostali, dokler naročilo ne bo dokončano oz. izdelkov ne boste odstranili iz košarice.
Ko imate v nakupovalni košarici izdelke, ki jih želite naročiti, kliknite na gumb “Plačilo”.
V naslednjem koraku “Podrobnosti o plačniku” bo sledil vpis/pregled podatkov za dostavo in izbira načina plačila. Vpišite vse zahtevane kontaktne podatke, prav tako izberite način plačila.
Sledi potrditev naročila. Če se z vpisanimi podatki strinjate, potrdite in oddajte naročilo s klikom na gumb “Zaključi nakup”. Vaše naročilo bo oddano, na elektronski naslov boste dobili potrditev.
Kupoprodajna pogodba med Gornjesavskim muzejem Jesenice in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Gornjesavski muzej Jesenice kupcu pošlje elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene, podatki o dostavi in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Gornjesavski muzej Jesenice kot za kupca.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– z gotovino ob osebnem prevzemu,
– po povzetju (po veljavnem ceniku Pošte Slovenije),
– po predračunu z nakazilom na račun Gornjesavskega muzeja Jesenice.

Če ste izbrali način plačila z nakazilom na račun, uporabite spodnje podatke za nakazilo:
Naziv: Gornjesavski muzej Jesenice
Naslov: C. Franceta Prešerna 45, 4270 Jesenice
Davčna št.: 63347300
Matična št.: 5541255000
IBAN (poslovni račun): SI56 0124 1603 0375 939, Banka Slovenije
Št.Reference: (vpišite številko naročila)

Izdaja računa

Gornjesavski muzej Jesenice ob naročenih artiklih kupcu priloži račun. Na računu so razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Dostava

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Stroški dostave s Pošto Slovenije so na območju Slovenije po veljavnem ceniku. Pošiljko pošljemo kot priporočeno pismo s storitvijo, pri čemer je strošek odkupnine 1,22 eur. Teža je navedena pri posameznem artiklu v trgovini.

Osebni prevzem v Gornjesavskem muzeju Jesenice je brezplačen.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Kot kupec pa ste odgovorni za dostop do svojega sistema ter za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesel. Kot kupec jamčite za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov.

Obravnava poškodovanih pošiljk in stvarnih napak

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je izdelek ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate sprožiti postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da paket čimprej prinesete na pošto. Poštne uslužbence opozorite, da je treba izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga nato tudi podpišete. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

Vračilo

Kupec ima pravico, da v 5 delovnih dneh od dobave blaga odstopi od nakupa. Stroške vračila krije kupec. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Kupec jih pošlje na naslov: Gornjesavski muzej Jesenice, Cesta Franceta Prešerna 45, 4270 Jesenice. Priložena mora biti kopija računa in podatki za vračilo kupnine (številka osebnega bančnega računa). Gornjesavski muzej Jesenice vrne kupnino za izdelke, od katere odšteje stroške prvotnega pošiljanja kupcu in transakcijskih provizij. Kupnino vrnemo takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja vrnjenih izdelkov.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro. Kljub naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Gornjesavski muzej Jesenice kupcu omogočil odstop od nakupa.

Cene veljajo za nakup prek Spletne trgovine Gornjesavskega muzeja Jesenice. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Načeloma so v ponudbi le izdelki, ki so na zalogi. V malo verjetnem primeru, da izdelka ni mogoče odposlati, bo kupec o tem nemudoma obveščen.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Pritožba se odda na e-poštni naslov info@gmj.si.
Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Splošno

Pogoji poslovanja Spletne trgovine Gornjesavskega muzeja Jesenice so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom).
Z muzejsko trgovino Gornjesavskega muzeja Jesenice upravlja javni zavod Gornjesavski muzej Jesenice, ponudnik storitev spletne muzejske trgovine Gornjesavskega muzeja Jesenice.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.